Så som många känner till, inte minst jag, kan mitt talorgan arbeta ganska hårt, ibland utan riktig kontroll från ägaren. Torsdagskvällen 25 maj besökte jag en konsert med Mandy & Andy på Katalins Jazzbar i Uppsala. Det var en releasekonsert för det splitternya albumet ”Everybody Loves You”. En fantastiks platta med musik och texter som är välgörande att lyssna på, relationer, kärlek och smärta i en lättsam och alvarlig ton. Vackra melodier som självklart är framförda på ett ljuvligt sätt.  Amanda Ginsburg och Andy Fite har ett långt gemensamt arbete bakom sig. Jag har haft turen att se och höra dem ett antal gånger de senaste åren som leder mig fram till kärnan i min historia här.

Efter konserten stod vi och småpratade, det såldes CD skivor och den förälskade publiken fick sina autografer. När det hade lugnat ner sig lite kom Amanda fram till mig och sa att det var tack vare mig de producerade albumet. Jag blev förstås väldigt förvånad ”Vad menar hon?”

Då berättade hon om en episod i december 2021 när var de i Jazzbaren ett par dagar. En dag med videoinspelning och sen en dag med konsert. Jag skötte videokamerorna och P-A Westin spelade in ljudet. Sen var jag förstås på plats och fotade spelningen två dagar senare.

Filmning i Katalins Jazzbar, december 2021

Mandy & Andy

Efter konserten hade jag utsatt Amanda för min visdom (jag minns inget av detta) och sagt att de är så bra, måste ta sig mera på alvar och producera ett riktigt album med professionellt bolag för inspelningar och annat. Detta tog skruv hos Amanda, hon kunde inte släppa idén och nu kom resultatet i dag!

Jag blev förstås väldig glad och smickrad när jag fick höra detta. Men inte minst tycker jag att historian säger något om mänskliga relationer, hur fina de kan vara. Jag blir varm av att tänka på denna lilla episod.

Tack Amanda Ginsburg och Andy Fite för allt som ni har gett mig, musik, texter och kärleksfullt bemötande!

 

Amanda Ginsburg och Andy Fite. Releasekonsert för albumet Everybody Loves You. Daniel Olsson på trummor och Magnus Peterson på kontrabas.

Mandy & Andy

På kvällens konsert hade de förstärkning av två förträffliga Uppsalamusiker som jag även har fått förmånen att följa i många år. Daniel Olsson på trummor och Magnus Peterson  på kontrabas. Men på skivan är det minimalt, endast Amanda och Andy.

 


Albumet ”Everybody Loves You” finns nu på Spotify. Men köp även en CD för att få alla dessa fantastiska texter!

Albumet på Spotify

 

amandaginsburg.se

andyfite.net

katalin.com/