I dag blev jag vittne till ett brutalt mord i Uppsala. Jag hade varit i det fantastiska templet Media Markt och tillbett husguden Mammon. Jag blev inte bönhörd, har antagligen offrat för lite senaste tiden.
På vägen hem cyklade jag över Kungsängsbron som precis då hade en broöppning.
Trots mycket hög hastighet lyckades jag få stopp på min aggressiva Biltema cykel vid bommen som fälls ner för att hindra oss cyklister från att störta i Fyrisån och drunkna.
När jag stod där vid bommen såg jag att en mycket lömsk och blodtörstig spindel hade fått tag på en liten, söt och oskyldig fluga. Det var antagligen en överraskning för mördaren att bommen åkte ner, trodde att ingen skulle se illdådet på hög höjd.

Den tappra lilla flugan kämpade hårt för sitt liv, min ingen nåd fanns att få från odjuret.
Själv vågade jag inte ingripa omgående, försökte att samla mod och tänka ut en lämplig strategi. Mördaren var utrustad med 8 ben så jag insåg att oddsen var dålig.

Och precis när jag hade samlat mig och skulle kasta cykeln i huvudet på mördaren reste sig bommen och räddade monstret. Jag misstänker att den rödhåriga damen som rattade bron var i maskopi med gangstern.

Och där uppe på enorm höjd befann sig nu det lilla offret och mötte sin skapare utan att jag kunde göra något åt situationen.
Det som jag funderar på nu är om mördaren är släkt med Caroline av Ugglas. Bevismaterial:  Lilla Fluga .