Del 2

Till paddan har jag ett bredbandsabonnemang hos Tre. För att se hur mycket data jag använder och hålla koll på ekonomin installerade jag appen Mitt3.

Vid registrering av kontot skickar 3 ut ett SMS med lösenord, så gör alla operatörer som jag har använt. Jag började undersöka hur man kommer åt sina SMS.

Och då upptäckte jag att det går inte att använda SMS på iPad! Jag har Googlat runt och hittat appar som kan hantera SMS, men de kräver jailbreak. Men det betyder att hårdvaran klarar av SMS. Det gör det hela ännu mera anmärkningsvärt. Jag har haft ett stort antal bredbandsmodem till mina datorer under åren, mera och mindre bra, men ingen utom Apple har kommit på idén att utesluta SMS.

Men en sak är den bra på, det är uppkopplingstiden. Det tar bara någon sekund, alltid under 5 sekunder. Det uppskattar jag väldigt mycket. Jag har ett 3G Huawei modem från Tre som är uselt på uppkopplingstiden och ett 4G Huawei från Telia som är ännu uslare! Detta är väldigt irriterande eftersom jag har de till en Asus Zenbook som startar på mindre än 2 sekunder

Usla modem

och kopplar upp WiFi på 1 sekund. Min lösning nu är att använda iPaddan som modem och dela ut WiFi från den. Mycket smidgt. Men då faller det hela på att Tre´s 3G nät i centrala Uppsala är för hårt lastad så jag tvingas gå över till Telias 4G som fortfarande fungerar bra. Sen delar jag ut WiFI från Zenbooken till iPaddan och det bra mycket krångligare att göra det från Windows 7 än från paddan.

Lösningen på mitt SMS problem blir att flytta över simkortet tillfälligt till en mobiltelefon hämta lösenordet. Och det är som bekant ingen enkel operation att få ut ett simkort från en iPad!

 

 

 

 

 

Fortsättning följer.