Den 24 november 2022 får Katalins Jazzbar i Uppsala en legend på besök, jazzmusikern Ronnie Gardiner. Ronnie föddes i USA 1932. Han har bott i Sverige i många år och är bland annat känd som mångårig trummis i Charlie Norman Trio. Under en fenomenal karriär har han spelat med storheter i jazzen som Dizzy Gillespie, Benny Carter, Gerry Mulligan och Dexter Gordon. Han har också ägnat sig åt rytm och musik som helande kraft och utvecklat Ronnie Gardiner Method (RGM), ett tränings- och rehabiliteringskoncept som används för att hjälpa människor med skador och sjukdomar i hjärnan.
Jag har själv aldrig haft förmånen att njuta av Ronnies konster på en konsert, bara från inspelningar. Därför har jag inte heller några bra foton på honom. Men nu ska det avhjälpas!

Jag rekommenderar alla att se den fantastiska dokumentärfilmen om honom som finns på YouTube;


Med sig till Jazzbaren har Ronnie tre förträffliga talanger. 

Martin Sjöstedt

Martin Sjöstedt med Isabella Lundgren bakom och framför sig.

Uppsalas egen Martin Sjöstedt sitter bakom flygeln. Han har många järn i elden, förutom flygeln är han en brilliant kontrabasist, kompositör mm. Jag har även haft förmånen att producera några PR filmer för olika jazzband ihop med honom. Jag står bakom kameran och filmar, han klipper och gör slutproduktionen. Ibland spelar Martin in ljudet, sköter mixningen och all ljudteknik.

Ovan på allt detta är han nu den tunga drivande kraften bakom flesta bokningarna på Katalins Jazzbar. Vi Uppsalabor är skyldiga honom stor tacksamhet ?. 

Klas Lindquist på The JazzPool 2019

Klas Lindquist på The JazzPool i Uppsala 2019. En konsert med gitarristen Erik Söderlind och hans band.

På saxofon är den briljante och mångsidige Klas Lindquist.

 

Hugo Löv

Hugo Löf

Kontrabasen hanteras av den unga supertalangen Hugo Löf. Första gången jag mötte honom var vid en konsert med sångerskan Isabella Lundgren på Jazzbaren i oktober 2021. Han var då 19 år gammal och detta var första  gången han spelad ihop med Isabella. Martin Sjöstedt var även bakom flygeln vid detta tillfälle. Jag satt med dem en stund när de gick genom kvällens material och det var helt underbart hur lugn och cool Hugo var. ”Kan du det här nu?”  frågade Isabella. ”Nej” svarade Hugo med ett leende. ”Något problem?” frågade hon. ”Nej” svarade Hugo helt lugn. Och det var inget problem, han måste ha föds med kontrabasen i handen. Besvärlig förlossning!

Isabella Lunsfren, Hugo Löv och Martin Sjöstedt

Isabella Lundgren, Hugo Löf och Martin Sjöstedt backstage på Jazzbaren 2021

Detta är verkligen en kväll att se framemot.

 

Info och biljetter: www.katalin.com