Precis som alla andra kolonisatörer har jag ibland roligt åt infödingarnas (Svenskarnas) tillkortakommanden. Ett exempel är de mindervärdeskänslor som de har på grund av den totala bristen på naturkatastrofer. Det skakar inte, blåser inte, översvämmas inte, inga vulkaner, inga farliga djur.

För att komma till rätta med detta problem finns diverse myndigheter som gör sitt bästa. Myndigheten ”Styrelsen för psykologiskt försvar” rycker ut varje gång något tekniskt fel har hindrat Sveriges Radio från att sänd ut nyheterna på morgonen. Då sitter de allvarliga i TV rutan och berättar om hur skräckslaget det Svenska folket blev denna gång (om någon märkte avbrottet). Hesa Fredrik tutar vilt 4 gånger om året för att påminna om tänkbara katastrofer. Jag har en gång hört Fredrik i skarpt läge, en sen eftermiddag när telefonerna i Uppsala var ur funktion i några timmar. Jag var vid Centralstationen i Uppsala, ingen reagerade. Men mina duktiga små döttrar gick in och satte på radion så som de hade lärt sig i skolan. Nu har SMHI trappat upp sin kamp mot den katastrofala katastrofbristen och infört temperaturkatastrofer. Dessa är vådliga och till deras stora lycka kan de användas för första gången nu i sommarvärmen. Just nu råder katastrof av klassen 2 i stora delar av Sverige.

Från SMHI’s hemsida:
Klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Så sitt stilla vid Tv, Radio och internet nu!

Svensk naturkatastrof Klass 2 lördagen 26 juli 2014.

smhi-varningar

Katastrofläget i Sverige 24 juli 2014.

blasigt

Isländskt korsdrag 2 november 2012. Bilden visar en varningsskylt inför ett pass.  38 m/s i snitt och 70 m/s i byarna.
Inget Gudrun korsdrag här.

Foto: Guðmundur Annel